Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Άμα σου λέγανε ότι αύριο θα έρθει το τέλος του κόσμου πως θα αντιδρούσες ?



Άμα σου λέγανε ότι αύριο θα έρθει το τέλος του κόσμου πως θα αντιδρούσες ?
-Εεεμ …τι μέρα είναι αύριο ?
-Κυριακή .
-Και κατά τι ώρα θα έρθει το τέλος ?
-Είσαι σοβαρός ?Τι σημασία έχει ?
-Ε πως δεν έχει ?Απάντησε μου .
-Μάλιστα .Ας πούμε στις 7 λοιπόν .
-Απογευματάκι ?
- …
-Πες!
-ΝΑΙ !Το «απογευματάκι» !
-Α καλή φάση !Προλαβαίνω σήμερα να πάω για κρασιά στον Πειναλέοντα !
-Με δουλεύεις ?Εδώ συζητάμε για το τέλος του κόσμου και σένα σε ένοιαξε αν προλαβαίνεις να πας να πιείς κρασί από χαλασμένες μπανανόφλουδες με τα υπόλοιπα ρεμάλια ?
-Κάτσε ένα λεπτό .Για να καταλάβω .Ο κόσμος τελειώνει .Μπορώ εγώ να κάνω κάτι για να τον σώσω ή έστω να τον βοηθήσω ?
-Που να ξέρω ?Εξαρτάται .
-Από τι ?
-Από το πώς τελειώνει .
-Ε πες μου τότε .
-Ε ξέρω ΄γω ? Μετεωρίτες ,εξωγήινη εισβολή ,τρομοκρατική επίθεση ,ολική ηλιακή πυρκαγιά ,ανατίναξη του πυρήνα της γης ,σεισμοί ,τσουνάμι .Κάτι από αυτά ή ότι άλλο σκεφτείς .Διάλεξε και πάρε .
-Κάτσε λίγο .Μιλάμε για φυσική καταστροφή ή ανθρώπινη παρέμβαση ?
-Πες από φυσική καταστροφή .
-Ωραία .Τότε βγάλε έξω την τρομοκρατική επίθεση .
-Ωραία ,τη βγάζω .
-Λοιπόν , τι μπορεί να κάνει ένας 5ετής φοιτητής ψυχολογίας για να αντιμετωπίσει έναν πελώριο μετεωρίτη που έρχεται καταπάνω του ?Ούτε μπορώ να πετάξω για να τον αποφύγω ,ούτε να πάω στο διάστημα να του βάλω μπόμπες για να εκραγεί όπως στο Αrmageddon .Εδώ κοτζάμ δεινόσαυροι αφανίστηκαν .Εγώ θα επιζήσω ?Υστέρως έχουμε ανατίναξη πυρήνα ,τσουνάμια ,σεισμούς και ηλιακές επιθέσεις .Όσο τα σκέφτομαι τόσο πιο αστείο μου φαίνεται να μου λες ότι μπορώ να κάνω κάτι .Α το βρηκα !Σε μία εξωγήινη εισβολή μπορώ να βοηθήσω !Εδώ ξέρω τι θα κάνω .Θα βρω έναν εξωγήινο ,θα τον πιάσω από κοντά και θα τον ρωτήσω ….
-ΟΧΙ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑ!
-WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATZZZZZZZZZ UP ??????????
-Δεν άντεξες ε ?
-Γιατί τι έκανα ?
-Εγώ σου μιλάω σοβαρά και εσύ χαβαλεδιάζεις .
-Τι άλλο μπορώ να κάνω ?
-Μα καλά δεν έχεις ένα εσωτερικευμένο αίσθημα προσφοράς βοήθειας στους συνανθρώπους σου σε μία δύσκολη στιγμή και δη σε μία παγκόσμια καταστροφή ?
-Να προσφέρω βοήθεια ενώ έξω βρέχει μετεωρίτες  ?Τώρα ποιος χαβαλεδιάζει ?
-Σύμφωνοι …άσε τους άλλους .Η δικιά σου ζωή δεν σε νοιάζει ?Δεν σε ενοχλεί που θα πεθάνεις ας πούμε ?
-Μα μιλάμε για ολική ηλιακή ανάφλεξη εδώ .Τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτό ?
-Λοιπόν ,σώπασε .Έχεις παρεξηγήσει την υποθετικότητα της συζήτησης .
-Υποθετικότητα ?Δεν υπάρχει τέτοια λέξη .
-Τι σημασία έχει ?Αύριο τελειώνει ο κόσμος .
-Σωστά .Συνέχισε .
-Συνεχίζω .Δεν εννοώ από πρακτικής πλευράς .Δες το σε θεωρητικό επίπεδο .Η ζωή σου τελειώνει εδώ και είσαι μόλις 23 .Αυτό δεν είναι αδικία ?Ψυχικά είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή που έχεις κάνει ως τώρα ?Δεν ενδιαφέρεσαι να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς για παράδειγμα ή να ζητήσεις από κάποιον άλλον συγχώρεση για κάτι ?
- Δεν θα πάω Πειναλέοντα για να πάρω τηλέφωνο τη μαμά να της πω ότι την αγαπάω και για να ζητήσω συγγνώμη από τον πατέρα μου που του έκλεψα 10 ευρώ από το πορτοφόλι πριν από 3 χρόνια ?
-Ευτελίζεις την συζήτηση .
-Τι έκανα πάλι ?
-Είναι πολύ πεζή η σκέψη σου .
-Τουλάχιστον είναι δικιά μου .
-Τι εννοείς ?Εξηγήσου !
-Εννοώ ότι έχω ζήσει όπως ακριβώς επιθυμώ τη ζωή μου χωρίς τις «οδηγίες» κάποιου άλλου ή βάσει των κοινωνικών προτύπων γύρω μου .Δεν έχω την ανάγκη να απολογηθώ σε κανέναν αλλά ούτε και έχω ενοχές για κάτι .Η ζωή ήταν και είναι στα χέρια μου και δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν .Και επειδή κάτι είπες για αδικία που θα πεθάνω στα 23 μου τι να πουν δηλαδή τα 5χρονα που δεν έχουν ζήσει απολύτως τίποτα ακόμα ?
-Μα δεν είχες όνειρα εσύ ?Συνειδητοποιείς ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ ?
-Μόνο εγώ έχω όνειρα στο κόσμο αυτό ?
-Όλοι μας .
-Τότε τι το ιδιαίτερο έχω εγώ ?
-Τίποτα .
-Γιατί να στεναχωριέμαι τότε που θα πεθάνω ?Όλες οι στεναχώριες ανεξαιρέτως προέρχονται είτε από κάτι που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε είτε από κάτι που πλέον δεν το έχουμε ενώ μέχρι πρότινος ανήκε σε εμάς .Τι ακριβώς δεν θα έχω συγκριτικά με κάποιον άλλον όταν όλοι μας θα είμαστε νεκροί ?Τι θα έχω να ζηλέψω και από ποιόν ?
-Λοιπόν ,άσε το τέλος του κόσμου .Έρχεται κάποιος και σου λέει πως αύριο θα πεθάνεις .Αν υποθέσουμε ότι αληθεύει ποια θα είναι η αντίδραση σου ?
-Τι ώρα θα πεθάνω ?
-Άντε πάλι .Στις 19:00 .
-Ωραία .Πάλι προλαβαίνω Πειναλέοντα !
-Σοβαρολογείς ?Ούτε τώρα σε νοιάζει ο θάνατος σου ?
-Μου λες ότι θα πεθάνω .Μου λες επίσης ότι δεν μπορώ να αποτρέψω τον θάνατο μου .Τι καλύτερο έχω να κάνω λοιπόν από το να απολαύσω τις τελευταίες μου στιγμές με καλούς φίλους ?
-Μα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου .Δεν χρειάζεσαι λίγο χρόνο με τον εαυτό σου ?
-Είναι ζήτημα θανάτου σκέτο και όχι ….δεν χρειάζομαι καθόλου χρόνο με τον εαυτό μου για κλάψες .
-Δεν έχεις απαιτήσεις από την κάθε επόμενη μέρα ?
-Όχι .
-Πως όχι ?
-Δεν έχω σου λέω .
-Δεν είχα καταλάβει πως είσαι ένα κενό άτομο χωρίς στόχους ,όνειρα και ιδανικά .
-Μα τα έχω όλα αυτά .
-Πως γίνεται να τα έχεις όλα αυτά όταν δεν έχεις απαιτήσεις από την επόμενη μέρα ?
-Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής ?
-Θα σου δώσω ένα παράδειγμα .Αυτή η συζήτηση .Όταν ξεκίνησε δεν είχα καθόλου απαιτήσεις σε θεωρητικό επίπεδο .Εντούτοις σου αφιερώθηκα πλήρως σε πρακτικό επίπεδο και προσπαθώ όπως μπορώ να διεξαχθεί μία αξιόλογη και ανδιαφέρουσα συζήτηση .Τι αποτελέσματα θα έχει για μένα λοιπόν αυτή μου η στάση στο τέλος της συζήτησης ?Σε περίπτωση που η συζήτηση είναι μούφα τι είχα τι έχασα ,καμία απώλεια .Σε περίπτωση όμως που είναι γαμάτη θα χαρώ που από το πουθενά συμμετείχα σε μία βαθειά υπαρξιακή συζήτηση .
-Ακούγονται κάπως απλουστευμένα όλα αυτά .Εσύ τα έβγαλες ?
-Όχι .Φράση του Βούδα είναι .Όταν δεν προσδοκάς τίποτα ,έχεις τα πάντα .
-Κάπως ψυχρός μου φαίνεται ο Βούδας .Και απλοϊκός .
-Τι ξέρεις εσύ ?Μία συνείδηση είσαι .

8 σχόλια:

  1. Keep on dancing till the world ends...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προτιμώ να βουτήξω στον υπόνομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nemeth συμ-blog-ίτισσα (πως λέμε αλήτισσα),σε χαιρετίζω!!Διάβασα το διάλογο και έχω ένα να πω (άντε 2):Αν ερχόταν το τέλος του κόσμου,εκείνη τη μέρα θα πλακωνόμουν στα γλυκά στα φαγητά και ποτά που τόόόόσο στερούμαι για να πηδιέμαι στη γυμναστική και να έχω ένα god-damn-it-mathafakin-bombastic κορμί (έστω κι αν δε με κοιτάζει ούτε θηλυκή γουρουνοκόμπρα)....μετά θα έβγαινα στο δρόμο έχοντας καταπιεί μισό κιλό βιάγκρα και ολόγυμνος και όσες πιστές προσέλθετε (άκυρο θα έτρωγαν αυτές που με είχανε φτύσει)και μετά το μαλαπέρδα πάρτυ,θα ετοιμαζόμουν για μια σούπερ μετενσάρκωση!!!Όσο αφορά το προηγούμενο άρθρο,όλα καλά,αλλά κοντά τα χεράκια από τα στριπτιτζάδικα και γενικώς όλα τα ευαγή ιδρύματα (και ιδίως της Τσεχίας),καθώς ναι μεν σου αδειάζουν το πορτοφόλι,αλλά σου δίνουν respect-credit στους ντροπαλέοντες φίλους σου,αλλά και σε κάνουν να νιώθεις αληθινό ADRA!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=B94tdKkY_s8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωστήρα really? Επειδή λέω ότι δεν γουστάρω τα στριπτιτζάδικα είμαι γυναίκα ?Επειδή δεν θέλω μία μέρα να με κυνηγάει ένα τεράστιο βυζί σημαίνει πως έχω εγώ η ίδια (!) βυζιά ?Επειδή δεν γουστάρω τον σωρό από κόκαλλα την Μακρυπούλια είμαι μία γκόμενα που ζηλεύει την δημοσιότητα της? Δεν παίζει απλά να είμαι της σχολής bellucci,megan fox,matsouka,angelina jolie? Για να συνοψίζουμε... είμαι συμ-blog-ίτις και όχι συμ-blog-ίτισσα !Αν έχεις και άλλους λόγους που πίστευες ότι i am she που έβαλέ το γκομενο της να γράωει για τη μπάρτσα και τον ρονι διαφωτισέ με !και greetngs και παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...τώρα έφαγα ξερή πούτσα και έχεις και δίκιο και ζητώ και τρελό συγνώμη ρε φίλε...,παρ' όλ' αυτά εξακολουθώ να υποστηρίζω την άποψη για τα στριπτιτζάδικα κι ας με χαρακτηρίσεις γκαζμα!!...Εγώ πάντως θα εξακολουθώ να σε διαβάζω και όχι για το συγνώμη,αλλά επειδή έτσι γουσταρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει πρόβλημα ρε. Σίγα το πράγμα. Που να'ξερες και'συ? Διάβασε,διάβασε κάνε και κανά σχόλιο άμα σου καπνίσει. 'Εχω και΄γω να βγάλω χολή για τους Γάλλους μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σούπερ αφιερωματάρα!!!!!

    http://ocelebritis.blogspot.com/2011/08/troll-me-baby.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή