Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα πολιτισμού στο μετρό και το τραμ ! (Part 2)

Μαθήματα πολιτισμού στο μετρό και το τραμ ! (Part 2)
Το πολυαναμενόμενο part2 είναι εδώ .Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά με είχε απαγάγει ένα τεράστιο εξωγήινο ρακούν και μόλις σήμερα δραπέτευσα .Enjoy ! 

ΔΕΝ αρνείσαι για κανένα λόγο τη θέση που σου προσφέρω .Το ότι σου προσφέρω μία θέση δε σημαίνει αναγκαστικά πως σε θεωρώ ανάπηρη-άρρωστη-γριά-λεπρή ή ότι άλλο .Απλά είμαι ευγενικός για τους λόγους μου .Ή στο κάτω-κάτω με πονάει ο κώλος μου και δεν μπορώ να κάθομαι. Όπως και να’χει παλουκώσου κάτω και μη μου βγάζεις από τη μύτη μία καλή πράξη που πάω να κάνω .

ΔΕΝ κρυφοσυζητάς ψιθυριστά πίσω από τη πλάτη ναρκομανών και πρώην φυλακισμένων που κατά καιρούς ζητάνε ψιλά .Και φυσικά ούτε κρυφογελάς μαζί τους .Λοιπόν να σου πω μία αλήθεια ?Ναι ,δεν είσαι ο μόνος που του χαλάνε την αισθητική και ξενερώνεις με αυτό που βλέπεις .Αλλά από την άλλη αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από τεράστιες δυσκολίες στη ζωή τους και στον αγώνα επαναφοράς που κάνουν δεν χρειάζονται τα pathetic χλεύη και τις αηδιαστικές σου κοροϊδίες .Για αυτό είτε δώσεις λεφτά είτε όχι δείξε λίγο στοιχειώδη σεβασμό και βγάλε το σκασμό .

ΔΕΝ γκαρίζεις στο κινητό όταν είσαι στο μετρό .Δε πα' να σε πήρε τηλέφωνο ο Jared Leto να σου ζητήσει να τα φτιάξετε !Δε πα' να μιλάς με του εξωγήινους που σου λένε ότι θα καταστρέψουν τη γη !Λίγη σημασία έχει !Προκοπή δεν θα δεις !Και σήμα δεν έχεις (την τελευταία φορά που κοίταξα δεν είδα καμιά κεραία της Cosmote μέσα στο βαγόνι.) και έχει και απίστευτο θόρυβο .Για αυτό η επιλογή «θα φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ μπας και με ακούσει» ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ !

 ΔΕΝ φοράς γυαλιά ηλίου μέσα στο μετρό .Για το θεό ,βρίσκεσαι 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης .Ο ήλιος δεν μπορεί να σε φτάσει με καμία δύναμη !!!Βόλεψε το κάπου το γυαλί για να μην φαίνεσαι σα γελοίος κάγκουρας και το φοράς πάλι μετά !Α !Και που’σαι ?Αν το κάνεις από στυλ επειδή το κάνουν οι αραπάδες rapers στην Αμερική ,κάνε μου μία χάρη και ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ σε παρακαλώ .Ευχαριστώ .

ΔΕΝ βγάζεις φωτογραφία το ξέκωλο απέναντι μας όσο και προκλητικά να ξεπροβάλει το κόκκινο Τ-στρινγκάκι του .Οκ ,βρήκες τρόπο να πάρεις λίγο τζάμπα μάτι χωρίς να σε καταλάβει εκείνη (όπως όλοι μας άλλωστε) αλλά δεν είσαι αόρατος σε εμάς τους υπόλοιπους για να το βγάλεις και φωτογραφία !!!Πόσο άπληστος πια ???

ΔΕΝ  αδιαφορείς όταν ρίχνω κάτω τα μούτρα μου και σου ζητάω συγγνώμη που σε σκούντηξα .Ότι και διάθεση να έχεις δεν σου φταίω σε τίποτα εγώ να με γράφεις στα παπάρια σου .Γνέφεις λοιπόν συγκατανευτικά λέγοντας «δεν πειράζει» ή κάτι παρόμοιο .Τόσο απλά .Αυτή είναι η φυσική ροή εξέλιξης μίας απλής ανθρώπινης κοινωνικής συναλλαγής .Δράση-αντίδραση . Συγγνώμη-Δεν πειράζει .Ορίστε-Ευχαριστώ .Ευχαριστώ-Παρακαλώ .Βασικοί κανόνες ευγένειας που μας τους έμαθαν στο νηπιαγωγείο .Πολιτισμός για να στο πω και με άλλα λόγια .

ΔΕΝ ακούς μουσική στα μέσα χωρίς ακουστικά .Φίλε ακούς Iron Maiden !Μπράβο σου !Γαμάς και δέρνεις !Και εσύ και η μουσική σου ακόμα πιο πολύ !Απλά την επόμενη φορά που θα βάλεις στη διαπασών το γαμηστερό –αν μη τι άλλο «The Trooper» ξόδεψε 2’ από τον πολύτιμο χρόνο σου να τσεκάρεις πόσοι από τους συνεπιβάτες σου έχουν μπλουζάκι του Bruce Dickinson ,jeanenia μπουφάν  ,και μακρύ λαδωμένο μαλλί έτοιμο για αδυσώπητο headbanging …

ΔΕΝ μας πρήζετε τα παπάρια εσείς οι σκατόγαυροι  και οι σκατοβάζελοι όταν πάτε σε αγώνα με τον ηλεκτρικό πολλοί-πολλοί έτσι μαζεμένοι .Πως μεταφράζεται αυτό ?Δεν φωνάζετε γαμωσταύρικα συνθήματα ,ούτε χτυπάτε με μανία ότι βρείτε για να κάνετε σαματά και πάνω απ’όλα δεν αγριοκοιτάζετε τους υπόλοιπους επιβάτες με αποτέλεσμα να μετατρέπετε το βαγόνι σε τρενάκι του τρόμου .Ηχορύπανση ,ψευτοαντρίλα ,έκρηξη μαλακίας και φασιστικοί τραμπουκισμοί με τα άλλα ζώα της αντίπαλης ομάδας σε κανένα σοκάκι .Μακριά από τον πολιτισμό .


6 σχόλια:

  1. twra p to 3anadiavazw exw n pw oti m aresei akoma pio pl ap to part 1!!
    Y.G 1 ti ratsismos me tous rokades?de kai kala ladwmeno malli?ntropi!
    Y.G. 2 gia tis kyries ap tis laikes me ta kremmydia p s pa dn t syberielaves tlk niko.hate you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oouuuu varame k dernoume vlepoooo
    heheh exo na pw k gw oti to sxolio bruce dickinson-ligdomeno malli einai ola ta lefta!!!
    alla auth th fora dn tha s kano ti xarh k dn tha pw tpt allo gt akoma s kratao ligo moutra gia shmera...PRODOTH BRO :|
    :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαρχία forever. Δεν ζω Αθήνα ούτε δευτερόλεπτο. Χαρά στο κουράγιο σας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τ'άλλα παλεύονται,το να μιλάνε δυνατά στο κινητό μου δίνει στα νεύρα!
    Ωραίο post btw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίσαι σίγουρη ? Δεν τα έχεις πάρει στο κρανίο για κανέναν από τους υπόλοιπους λόγους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nope! Βάζω μουσική στο τέρμα με τ'ακουστικά,χώνομαι σε μια γωνία και δε μ'ενοχλεί κανείς.Το πρόβλημα είναι όταν κάποιες ακούγονται πάνω από τη μουσική μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή