Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα πολιτισμού στο μετρό και το τραμ ! (Part 1)

Μαθήματα πολιτισμού στο μετρό και το τραμ ! (Part 1)

 Δεν έχω να πω πολλά στον πρόλογο όταν τα λέει όλα ο τίτλος .Απλά να ανακοινώσω πως σε ακριβώς 7 μέρες από τώρα ακολουθεί το δεύτερο μέρος με τα υπόλοιπα 10 στοιχεία πολιτισμού και πως το κείμενο αυτό το αφιερώνω στην Κατιάρα που άνοιξε δικό της blog !Welcome on board «bro» !

ΔΕΝ στέκεσαι στη μέση της πόρτας όταν πρέπει να βγει κόσμος πρώτα !Λοιπόν ,στάση !Κάποιοι μπαίνουν ,κάποιοι βγαίνουν .Απλό ε ?Όχι δεν είναι τόσο απλό !ΠΡΩΤΑ βγαίνουν όσοι θέλουν να κατεβούν και ΜΕΤΑ εισέρχονται στο βαγόνι εντελώς ανενόχλητοι αυτοί που για ολόκληρα 20¨ περίμεναν υπομονετικά περιφερειακά της εξόδου .Όχι ,τις παραπάνω πληροφορίες δεν τις δημοσίευσε το wikileaks κλέβοντας τις από το ελληνικό πεντάγωνο !Είναι απλή λογική για κάθε πολιτισμό που έχει μετρό .

ΔΕΝ μπερδεύεις την έξοδο προς Αιγάλεω με εκείνη προς αεροδρόμιο!Αιγαλεω (=μοναστηράκι ,γκάζι ,Αιγάλεω κλπ) ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αεροδρόμιο (=Red Lion στον ευαγγελισμό ,Πανόρμου ,Χαλάνδρι κλπ ) ΔΕΞΙΑ !Κάθε φορά που φτάνω Σύνταγμα κάνω 2 ώρες να φτάσω στο προορισμό μου γιατί 100άδες πρόβατα γύρω μου ψάχνουν εναγωνίως τον δρόμο τους λες και είναι σε κυνήγι χαμένου θησαυρού .Επειδή λοιπόν δεν έχετε την αρρώστια του Lenny από το Memento  χρησιμοποιήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αραχνιασμένη ικανότητα που λέγεται  μακροπρόθεσμη μνήμη πριν τη χάσετε !

ΔΕΝ μπαίνεις στο βαγόνι όταν είναι φίσκα .Αφού το βλέπεις ,ήδη δεν χωράμε και έχουμε στριμωχτεί σα τις σαρδέλες εδώ μέσα .Ρουφάμε τις κοιλιές μας ,ίσα-ίσα που αναπνέουμε και σε κοιτάμε επίμονα σαν να σου λέμε «μη τολμήσεις και μπεις ,θα σε φάμε ζωντανό» .Τι άλλο χρειάζεσαι για να καταλάβεις ότι είσαι ανεπιθύμητος ?Σάλτα και γαμήσου λοιπόν και περίμενε 5 λεπτά για τον επόμενο συρμό.

ΔΕΝ στέκεσαι ακριβώς έξω από τις σκάλες της στάσης μετρό Σύνταγμα για να μοιράσεις φυλλάδια αλλά πιο πέρα !Δηλαδή με τι δικαίωμα μπαστακώνεσαι εκεί και  δεν με αφήνεις να περάσω εάν δε πάρω φυλλάδιο ?Ελεύθερη επιλογή μου είναι αν θα πάρω φυλλάδια για να φύγεις μία ώρα αρχύτερα ή όχι .Μόνο ένας απεργός δέχομαι να με τραμπουκίσει σε εκείνο το σημείο σε περίπτωση που είμαι τόσο μαλάκας και δεν δώσω από μόνος μου σημασία στον αγώνα του .Εσύ με το διαφημιστικά για σπρέι κατά της μασχαλοτριχόπτωσης πούλο και 3 μέτρα πιο πέρα παρακαλώ !

ΔΕΝ δυσανασχετείς όταν λόγω αυξημένης κίνησης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δεύτερη λωρίδα στις κυλιόμενες .Ε συγγνώμη κιόλας που 10 μέτρα κυλιόμενων δεν μπορούν να χωρέσουν 2000 άτομα .Κάτσε και σκάσε λοιπόν που μου κάνεις «τς» και «τς» σα χαλασμένο αυτόματο πότισμα !

ΔΕΝ χρησιμοποιείς γενικότερα τη δεύτερη λωρίδα .Κάτσε και χαλάρωσε στη σειρά σου ήρεμα και ωραία και άσε το τρεχαλητό για όλη την υπόλοιπη μέρα .Τα 10-15 δευτερόλεπτα που κερδίζεις δεν σε καθιστούν με κανέναν τρόπο σε πλεονεκτικότερη από μένα θέση  .Ξέρεις γιατί ?Γιατί απλούστατα τη στιγμή που θα έρχεται ο συρμός και θα πρέπει να «τρέξουμε να τον προλάβουμε» θα δεις και ανάλογη αντίδραση από τους  ανθρώπους στο κάτω μέρος των κυλιόμενων  .Βαρέθηκα να νιώθω ότι είμαι σε αγώνα δρόμου κάθε φορά που μετακινούμαι με μετρό .

ΔΕΝ βάζεις τσάντες ,σακούλες  ,βαλίτσες ,κιούπια με σκατά ή  ότι άλλο διάολο κουβαλάς μαζί σου ,στη διπλανή θέση .Όσο και αναγκαία να είναι η ξεκούραση της υπερπολύτιμης και ακατάδεκτης να βολευτεί στο «βρόμικο» πάτωμα χειραποσκευής σου ,δεν έχει σε καμία περίπτωση προτεραιότητα απέναντι σε εμένα και τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα του κόσμου .Τόλμα δηλαδή να κάθομαι εγώ όρθιος και η «Dolce&Gabbana» σακούλα σου να αράζει προκλητικά τη πέτσα της απέναντι μου !

ΔΕΝ κατασκοπεύεις για κανένα λόγο την οθόνη του κινητού μου .Είτε γράφω σε σημείωση πόσο μαλάκας μου φαίνεσαι ,είτε κάνω sexting με την αδερφή σου ,είτε παίζω bubble town ,είτε πυροδοτώ από το κινητό μου πυρηνική βόμβα με στόχο το Καραϊσκάκη IT IS NOT YOUR BUSINESS !FUCK OFF !

ΔΕΝ διαβάζεις πάνω από τον ώμο μου το βιβλίο/περιοδικό/κόμιξ που διαβάζω εγώ ο ίδιος !Είναι αγένεια ,είναι σπαστικό και με κομπλάρεις .Ουσιαστικά παραβιάζεις τα προσωπικά μου δικαιώματα και δεν είναι καθόλου ευχάριστο .Επίσης η γενική ανύψωση του σώματος σου σε συνδυασμό με μία ελαφριά κίνηση του κεφαλιού σου προς το μέρος μου και ένα απαλό μειδίαμα αρκεί σε οποιοδήποτε άνθρωπο κατέχει την στοιχειώδη ικανότητα της περιφερειακής όρασης για να καταλάβει τι μαλαγανιά πας να κάνεις .Για αυτό μετά από αυτές τις superwow πληροφορίες κόψε αυτή την ενοχλητική συνήθεια πριν φας κάνα βιβλίο στη μάπα μία μέρα !

ΔΕΝ δυσανασχετείς όταν κουτρουβαλιάζομαι πάνω σου στο μετρό ή το τραμ (κυρίως τραμ ομολογώ) χωρίς δικιά μου ευθύνη .Δεν φταίω εγώ προφανώς αλλά ο οδηγός που βγάζει το άχτι του για εκείνη την απόρριψη από την οντισιόν της Ferrari πριν από 20 χρόνια και φεύγει σπινιάροντας !Καρό σημαία ,αντίστροφη μέτρηση 3…2…1...και όοοοοοοοοοοοολο και κάποιος μαλάκας επιβάτης δεν θα έχει πιαστεί τέλεια και θα πέσει στην παγίδα μου !!!!!!!!!!

Υ.Γ 1)Δεν συμπεριέλαβα από τα λεωφορεία αντίστοιχες στιγμές απείρου κάλους απλούστατα επειδή τα μισώ .
        2)Εικόνες δεν μπήκαν για να οργιάσει η φαντασία σας .

14 σχόλια:

  1. haha katarxas im very flattered by your afierwsh bro..(an k liga egrapses, tha prepei na exeis grapsei polla perissotera!! ;P ;P ;P)

    2on, kai to leo me thn kalh,peiraxtikh ennoia..ti thumos k rage einai autos vre bro?? se kakometaxeiristike kanenas xthes sto tram otan efiga na pao na ton plakoso stis fapes?? haha
    pera ap thn plaka tora, polu eksupno to new article k simfono sxedon sta panta, eidika stous malakes odhgous pou thn exoun dei hamilton k thn plironoun ta kaimena ta malakia m pou pianoun suxna pukna oi xazogiagioules anti gia ta xeroulia gia na kratithoun...e ma piaaaa ;P ;P

    p.s. sto usterografo 1: ---> i totally feel you bro. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. bro ime filolakwnikos .liga kai kala.ti perimenes na anevaza ?mia anarthsh pou 8a se ekane adikeimeno 8rhskeias ? :P

    2on ine iparktos pou les aneka8en aftos o 8imos ka8e fora pou xrisimopiw tram kai metro.ta sixenome sta sovara ta 10 parapanw alla kai alla 10 pou erxodai sto part 2 kai makari na ekleipsoun efxomai.den proerxodai emena ta ar8ra mou apo kapio proswpiko viwma p.x viasmo kai xuftwma opws se allus bloggers :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλο το ποστακι σου και αυτο και τα αλλα.
    Μπορει να υπερβαλεις λιγακι αλλα αδικο παντως δεν εχεις.Λες με τα πραγματα με το ονομα τους.
    Μου αρεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χε χε ποιο σημείο είναι υπερβολικό ας πούμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαινω γιατι μου αφησες τετοιο σχολιο στο μπλογκ μου.Σου μιλησα ασχημα; Το αντιθετο.Ειπα οτι μου αρεσει το μπλογκ σου.Γιατι λοιπον αυτο το επιθετικο σχολιο; Θα μου πεις, δικαιωμα σου να λες τη γνωμη σου και δεν εχει σημασια αν εγω σου αφησα θετικο σχολιο.Αλλα εσυ δε σχολιασες το ποστ αλλα εμενα με προσβλητικο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο και να σε χαλάει και να σε πικράινει το να θες να κάθεσαι όπου να 'ναι στις κυλιώμενες, εφόσον δεν θες να τις περπατήσεις θα σταθείς ΔΕΞΙΑ. Αφού δεν είναι τίποτα τα 20'' που λες τότε περίμενε τα εσύ μέχρι να έρθει η σειρά σου να μπεις ΔΕΞΙΑ και άσε τους χρονολάγνους να περπατήσουν. Γιατί τις μισές φορές κάποιο ζώο θα βρεθεί και θα κάθεται με αποτέλεσμα για αυτά τα 20'' να χάσουμε τρένο.

    Και για να μην το ξεχάσω. Ναι εγώ που μπορώ να περπατήσω και δεν κάθομαι σαν να έχω βγει μόλις από το νοσοκομείο είμαι σε πλεονεκτικότερη θέση από εσένα που θες να ξεκουράσεις το κουρασμένο σώμα από το βραδυνό ξενύχτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. etsi g n ma8eis na 3enyxtas palioclubovie niko!!!
    xaxaxaxaxa poso gelaw poso me tn apo panw poso!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέσα σε ένα σχόλιο φίλε telnimistar έκανες 3 βασικά λάθη.Καταρχάς υπέθεσες ότι κάθομαι όπου να'ναι.Λάθος.Κάθομαι ανέκαθεν στα δεξιά για να έχω καλύτερη εικόνα εσάς των νευρόσπαστων που τρέχετε χωρίς λόγο και αιτία (ναι γιατί αν υπάρχει η στοιχειώδης ικανότητα της αντίληψης καταλαβαίνεις πως αν όντως έρχεται ο συρμός θα δεις στο κάτω μέρος των κυλιόμενων τους ανθρώπους να κινητοποιούνται άμεσα).Κατά δεύτερο λόγο βαφτίζεις χρονολάγνους (ένας θετικός επιθετικός προσδιορισμός)μία ομάδα ανθρώπων που κανονικά το όνομα τους είναι "νευρικοί" (δίχως αμφισβήτηση όχι και ότι καλύτερο).Τρίτον και τελευταίον ονομάζεις "σαν να έχω βγει μόλις από το νοσοκομείο" όποιον είναι χαλαρός και έχει μία ισορροπία στη ζωή του και δεν εξαρτάται η ευτυχία του από το αν θα πρoλάβει το μετρό ή αν θα χρειαστεί να περιμένει 5' για το επόμενο.Αυτά τα ολίγα ενώ όσον αφορά την λέξη "πλεονεκτικότερη" : συγχαρητήρια ρε,μπράβο,εύγε,βρήκες και γαμώ τους τομείς για να υπερτερήσεις έναντι άλλων ανθρώπων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα το επιθετικό ύφος σχολίου σου .Αν έχεις να κάνεις κάποιο αντίστοιχο σχόλιο για οτιδήποτε άλλο μέσα στο blog ....be my guest !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλά "απολαυστικότατο" το κείμενό σου...Το ευχαριστήθηκα με όλη μου την καρδιά...
    Keep up the good work!!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Crazy Nick ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την αναδημοσίευση !Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δίδαξες ήθος πάλι, nemeth! Ωραίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή